kunst.wirt.schaftPri kunst.wirt.schaft se od leta 2002 posvečamo predvsem umetnosti nakita. Naš cilj je predstaviti aktualna dela avstrijskih in mednarodnih umetnikov ter spodbujati okolje, v katerem nakit postaja vse bolj sestavni del sodobne umetnosti. Temu konceptu služimo tako, da v kunst.wirt.schaft pripravimo in organiziramo od štiri do šest razstav letno, dodatne intervencije / akcije pa ustvarjamo za različne druge javne prostore. To je tudi pomembna platforma za mlade umetnike, saj diplomantom ponuja priložnost, da svoje delo predstavijo v profesionalnem okolju. Poleg vodenja galerije naših sedem rezidenčnih umetnic nakita dela v ateljeju, torej na kraju samem, na svojih projektih in naročilih.
Glede na naslov letošnje razstave SlJW »Senzacija« smo se odločili, da predstavimo izbor sedmih del. Nekatera so nastala posebej za to priložnost, druga pa smo izbrali, ker so povezana s temo. Kot umetnike sodobnega nakita nas vse zanimajo odnosi med telesom in predmeti, kožo in kovinami, vzorci in plastmi. Vsako delo je osebna interpretacija tega, kar se je dotaknilo in se še vedno dotika naših duš: čustev, odzivov, soočenj v fazah našega osebnega življenja in sveta, v katerem živimo. S svojimi deli hrepenimo po tem, da bi dosegli gledalce SIJW in z njimi delili perspektive našega kolektiva.
Sedem žensk (prihajamo iz različnih držav – Irana, Italije in Avstrije) nas že nekaj let skupaj deluje v Gradcu. Naš multi-kulti kolektiv nam omogoča, da raziskujemo in obravnavamo aktualna in kritična vprašanja.

+43.316.325225
www.kunstwirtschaft.at
info@kunstwirtschaft.at
instagram @kunstwirtschaft