Tjaša Petrič Cvet
SIJAJ NA OBZORJU


Trije kosi nakita iz sreba 925, ki ponazarjajo na tri pozitivne stvari. Vse pa povezuje igra barv, s svojo obliko, tudi kinetičnostjo, pa vzbudijo presenečenje, igrivost, sproščanje z vrtenjem, opazovanjem.

Prstan WATER UNDER THE BRIDGE
Prstan z vrtljivim elementom – mlinčkom, v katerem se zvrstijo ametist, peridot in citrin. Ime je dobil, ker kot mlinček opominja na pretečeni čas in nepotrebno obremenjevanje s preteklostjo. Vrtljivi elementi nekatere tudi pomirjajo oz. zaposlijo.

Vilica za lase VETER V LASEH
Lasnica z vrtljivo vetrnico, ki jo na krakih krasita topaz in ametist, v središču pa peridot. Izraža svobodo in ob sicer elegantnih tovrstnih modnih dodatkih tudi igrivost in nepredvidljivost.

Verižica BRIGHT FUTURE
Verižica iz rožnatega kremena, ametista, peridota in morganita ima osrednji element oblike očal, ki imajo s kamni nekakšen efekt kalejdoskopa in skoznje pred seboj vidiš vse v lepih, svetlih barvah.Sem Tjaša Petrič Cvet. Ljubezen do oblikovanja me je pripeljala na Umetniško gimnazijo – likovno smer, želja do ustvarjanja v medijih pa me je odpeljala na Fakulteto za družbene vede. Konec leta 2011 sem se kot novinarka pridružila ekipi Sveta na Kanalu A in tam tudi ostala 10 let. Že med tem pa sem kot samouk začela (leta 2019) ustvarjati nakit iz srebra, kasneje tudi iz zlata. Po končani porodniški (natanko leto nazaj) sem se odločila, da svojo kariero osredotočim na oblikovanje nakita in z željo, da svoje delo izboljšam, od jeseni 2023 znanje nabiram tudi pri mentorju, zlatarju Davidu Kramariču.facebook.com/blingofbloom
instagram.com/blingofbloom