Tetyana KalyuzhnaSem Tetyana Kalyuzhna, umetnica – draguljarka, strokovnjakinja gemologinja, od leta 1996 članica Zveze umetnikov Ukrajine. Izdelujem nakit in umetniške predmete po lastni zamisli iz premoga, kristalov soli in dragih kamnov. Imam izobrazbo na področju sodobne umetnosti izdelave nakita in na področju strokovne gemologije. Zmagovalka več kot 30 razstav v Ukrajini in 12 razstav v različnih državah sveta. Leta 2016 sem prejela red Franza Bierbauma. Sem prepričana naravoslovka in menim, da je narava najboljši oblikovalec. Iščem in uporabljam najnovejše tehnologije in materiale za izdelavo sodobnega nakita.

Spreminjamo svoj videz, obliko, obraz, telo in misli. Prilagajamo se tako, da posnemamo svoje okolje. Takšna kamuflaža vodi k zmanjšanju tveganja za preživetje živih organizmov in k svobodi v odnosih med ljudmi. Posnemanje me je navdihnilo pri ustvarjanju nove kolekcije nakita. Tudi nakit se prilagaja našemu samoizražanju in zaživi, ko nam je všeč, ter nas pritegne s svojo obliko, barvo in ustvarjalnim dizajnom.
1. Prstan MAKOVKA, srebro, črni kubični cirkoni, bela jata (flok). Avtoričino delo je ročno izdelano z uporabo flokatorja, da bi izrazila nežno podobo.
2. Prstan MANTIS, srebro, jantar. Ročno izdelan z uporabo žganih vzorcev na jantarju in nano smole v dveh barvah.
3. Prstan LIZARD, v obliki lista, srebro, peridot in kubični cirkoni. Ročno izdelan z nanosom iz nano smole v dveh barvah

http://www.kalyuzhna&com
Facebook: tetyana.kalyuzhna
Instagram: tetyana_kalyuzhna