SPAM GLAM (Hannah Almond)»Nosljive izdelke« izdelujem že odkar pomnim. Niso vedno jasno označeni kot nakit, vendar so vedno barviti, zabavni in dostopni. Ne vidim smisla v tem, da bi stvari jemala preveč resno, ampak strastno sodelujem v pomembnih pogovorih, pri čemer svojo ustvarjalno prakso uporabljam kot sredstvo in pogosto uporabljam humor kot vstopno točko. V zadnjih letih sem sprejela karizmatičen in barvit alter ego, Spam Glam. Pomaga mi sodelovati z bolj raznolikim občinstvom na ravni, ki ustreza tako ljudem, ki se ukvarjajo z nakitom, kot tistim, ki se ne ukvarjajo z nakitom. Spam Glam je navdihnila moja najnovejša dela.

Na koliko načinov si lahko zamislite izdelavo krofov? Ali jih kupite, spečete ali naročite, da vam jih dostavi »Alien Donut«?

Ta norčava ogrlica je del zbirke kosov, oblikovanih in izdelanih izključno za zabavo. Vsak kos se je rodil iz drugačnega »neumnega« pogovora z enim od mojih najdražjih ustvarjalnih prijateljev. Z zbirko želim v svet, poln intenzivnosti in bolečine, vnesti nekaj lahkotnega humorja.


Izobraževanje
(2019): BA(Hons) Contemporary Jewellery, UCA (2012)

Razstave
2024: (München DE) Ferrous Festival (Hereford, UK)
2023: ADN / DNA – Alliages (Lille, FR), Espace Solidor (Cagnes, FR)
2023: Alliages (Lille, FR), MJW23 (München, DE)
2023: (Lille, FR), MJW23 (München, DE)
2022: Colourful Recovery – Izraelski bienale sodobnega nakita (Ramat Hasharon, IL)
2021: Precious Collective – teden spletnega nakita
2021: Radiant Pavilion Melbourne, na spletu
2020: (Lille, FR)
2019: MEGA z Dialogue Collective – MJW (München, DE) @ Work Gallery (London, UK)
2019: Oscillations – magistrska diplomska razstava (Birmingham, UK), MJW (München, DE)
2018: MJW (München, DE): Mutter Schmuckers – MJW (München, DE), JUNK Rubbish to Gold – Birmingham School of Jewellery (Birmingham, UK), MJW (München, DE)