Nataša Druškovič


Občutenja/Sensations


Les ima mehkobo in hkrati trdnost. Pomeni preprostost, je naraven material in omogoča različne tehnike obdelovanja. Rezanje, odvzemanje in brušenje so osnovne tehnike nastalih tridimenzionalnih organskih oblik. Ročno izdelani prstani iz lesa so izraz občutenj, prenesenih med obliko, barvo in strukturo.


Nataša Druškovič je oblikovalka in je diplomirala na Visoki strokovni šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Po končanem študiju slikarstva je sprva opravljala pedagoško delo, in kasneje, med drugim, tudi kot risarka arheoloških predmetov, kar ji je vzbudilo zanimanje za izdelovanje nakita. Kiparske forme dopolnjuje s teksturnimi finesami v različnih tehnikah obdelovanja kovine in drugih raznovrstnih materialov. Ustvarja nakit, ki izžareva dialog med organskim in geometrijskim, robustnim in gladkim, med arhaičnim in sodobnim. Skozi oblikovanje izraža svoja razmišljanja o odnosih med materiali, oblikami in strukturami. Raziskovanje teh je odraz njenih osebnih izkušenj, videnj in znanj, ki so v tesni povezavi (oziroma posledica) z okolico in družbo, v kateri živi. Je članica ZDSLU in Likovnega društva Kranj. Sodeluje na različnih razstavah doma ter v tujini.

Pri oblikovanju in izdelovanju nakita me vodi neskončna želja po raziskovanju različnih tehnik, materialov in njihovih lastnosti. Izdelujem različne kose nakita: uhane, prstane, zapestnice, ogrlice, broške ... Vsak kos nakita v celoti ročno izdelam. Včasih je forma premišljena, kjer sledim zastavljeni ideji ali konceptu, spet drugič se razvije spontano, med samim procesom raziskovanja. Izziv mi predstavljajo kombinacije raznovrstnih materialov, katere mi dajejo svobodo v kreativnem raziskovanju in izražanju.www.facebook.com/natasa.druskovic
IG: druskovicnatasa