Mojca PeršeKolekcija:
Drugo življenje filma
Svet se vse hitreje spreminja in mnogo je stvari, ki so nam zaznamovale življenje, zdaj pa izginjajo. Lahko pa jih ponovno uporabimo.
Film kot gibljiva slika, združitev traku in svetlobe.
Film kot iluzija prostora, časa, doživetij čustev.
Občutja zajamem in zamrznem v trenutek in čas. S kolekcijo nakita, narejenega iz filmskih in VHS trakov, nagovarjam uporabnika, da skozi filmske trakove in zapise vstopi »v film«.
Film ponovna postane »gibljiva slika« in uporabnik postane igralec ali gledalec. Igra svetlobe in senc filmskih trakov nam pričara tisto tako znano magičnost filmskega zapisa in gledanja filma, saj filma brez nje ni.
Vabim te, da STOPIš V FILM!


Mojca Perše, rojena 1970, je leta 1997 diplomirala na Fakulteti za arhitekturo. Kot visokošolski učitelj je redno zaposlena na Fakulteti za dizajn. Je prodekanja za umetniško dejavnost in vodja laboratorija za kreativne industrije. Svoje teoretično in praktično znanje predaja študentom pri različnih predmetih. Je mentor diplomskih nalog, vodi natečaje, delavnice, koordinira študentske prakse in sodeluje kot članica študijske komisije. Je članica Ekošole in mednarodne strokovne komisije na Festivalu lesa. Kot raziskovalka sodeluje pri znanstveno-raziskovalnem delu. Ukvarja se s projektiranjem notranje opreme in oblikovanjem. Fotografija in umetniško izražanje sta njena strast, zanimajo pa jo ustvarjalni pristopi, saj se tako lahko likovno izraža na različnih področjih. Ima kar nekaj samostojnih in skupinskih razstav doma ter v tujini.