Marina DraženovićV Božanski komediji (Dante) Lucifer stoji na samem dnu pekla, polovica njegovega telesa je zamrznjena v jezeru. Imel je tri glave in v ustih vsake je žvečil enega od treh največjih izdajalcev. Prvi je bil Juda, ki je izdal Kristusa, druga dva pa Kasij in Brut, izdajalca Julija Cezarja. Ena glava je bila črna, druga rumena, tretja pa rdeča.

Delo poudarja mističnost in simboliko števila tri, na prstanu iz bakra in medenine pa so z izdelavo očes simbolično upodobljene 3 glave, ki štrlijo iz ledu.


Marina Draženović se je rodila leta 1960 v Sisku, od leta 2016 oblikuje in izdeluje nakit, leta 2017 pa se je udeležila umetniške in eksperimentalne delavnice na Odprti ljudski univerzi v Zagrebu, pri neodvisnem umetniku Davorju Šuku. Razstavljala je na petih samostojnih in dvanajstih skupinskih razstavah: Milanski teden nakita, Milano, 2022; Romunski teden nakita, Bukarešta, 2022; ART-ECO – kolektivna, tematska razstava članov ULUPUH, Zagreb, 2022; Nebesa, tematska, izbrana razstava članov Sekcije za oblikovanje plemenitih kovin in umetniškega nakita ULUPUH, Zagreb, 2021; Dante 700 – Can things be good even in hell, Mestni muzej Križevci, v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost Univerze v Zagrebu, Zagreb, 2021 in Torinski teden mode, Torino, 2020.@m.art.design