Mahzad Morsali
Moja zbirka srebrnega nakita, ki so jo navdihnile mojstrovine Francisa Bacona, priča o združitvi umetniškega znanja in skrbne izdelave. Kolekcija, ki se je rodila iz globokega izvira navdiha, ki ga najdemo v Baconovih transcendentnih slikah, odraža neločljivo vez med mojo dušo in Baconovimi vznemirljivimi vizijami. Vsak kos, izdelan iz srebra, je poklon Baconovim likom, ujetim v nenehnem boju. Kovina se pod mojimi rokami spreminja in ujame čustveno intenzivnost, vtisnjeno v Baconove poteze čopiča. Ta zbirka vabi gledalce, da se poglobijo v zapleten ples kontrastov, ki opredeljujejo Baconov vizualni jezik, in ponuja globoko pripoved o človeški izkušnji.


Mahzad Morsali se v svetu umetniškega ustvarjanja ponosno predstavlja kot izkušena in vsestranska umetnica, ki je vešča različnih medijev.

Moja preobrazbena akademska pot na oddelku za umetnost in obrt Univerze Alzahra je izpopolnila moje spretnosti na področju slikarstva, kiparstva in oblikovanja nakita do izjemne ravni. To mojstrstvo se globoko odraža v mojih stvaritvah, ki so na razstavah dosegle svetovno priznanje. Kot podjetnica sem naredila korak naprej in ustvarila svojo blagovno znamko »Saint«, ki priča o moji neomajni odločnosti, pridobljeni s premagovanjem hudih težav. Moji izdelki presegajo zgolj okraske; so posode globokih zgodb, ki izhajajo iz osebnih izkušenj in presegajo omejitve človeške figure. Poleg posameznih projektov mojo umetniško pot krasijo bogata sodelovanja z umetniki z različnih področij, ki širijo obzorja moje ustvarjalnosti. Moja predanost tej obrti se kaže v strasti in predanosti, ki ju vlagam v vsak projekt. Moj cilj presega ustvarjanje umetnosti; to je želja deliti globok vodnjak navdiha, ki poganja moje delo, s tistimi, ki cenijo zapleteno lepoto človeške izkušnje.

Življenjska simfonija se začne s tragedijo in Mahzad Morsali se v svoji umetnosti poglablja v zapleteno igro vere, poželenja in maščevanja, na koncu pa išče rešitev v notranji samoti.
Moje stvaritve, ki izhajajo iz osebnih izkušenj, spreminjajo bolečino v nekaj lepega – edinstven način razmišljanja, kako grdoto spremeniti v lepoto. V mojih delih se prepletajo metafore iz verske umetnosti in literature, ki iščejo zatočišče v veri in ponazarjajo mojo estetiko. Ustvarjalni proces, podoben transformativni naravi »Ognja in kovine«, postane orodje za oblikovanje mojega lastnega umetniškega dela. Moji kovinski okraski, podobno kot osebna bolečina, doživijo metamorfozo iz neprivlačnih v razkošne, nosljive in lepe, s čimer povzdignejo lepoto individualne bolečine in fizičnega bitja. Zame nakit dopolnjuje pripoved in daje celoti težo. Moji kosi, ki jih navdihujejo pripovedi kot je Judita, ki drži Holofernovo glavo, utelešajo tako pozitivnost kot temačnost in tkejo zapleteno zgodbo, ki se ujema z zapletenostjo človeških izkušenj.@tthe.saint