Kristina Martinčič / Kristina M Designs
Serenity (mirnost, spokojnost)


»Serenity ne pomeni svobode pred nevihto, temveč mir sredi nevihte. Je mir, ustvarjen navznoter. Je iskanje miru v stvareh nad katerimi nimamo kontrole. Je popolna in totalna umirjenost.« S kolekcijo Serenity želim priklicati notranji mir. Mir, kot ga najdemo v naravi, kjer smo lahko iskreno to, kar smo. Kjer si dovolimo čutiti ves spekter čustev in hkrati ostati mirni v vedenju, da se vse dogaja za naše dobro, za našo rast in razvoj. Inspiracija za kolekcijo izhaja iz ponavljajočih se linij, ki jih najdemo v naravi … linije, ki jih ustvarjata veter in sonce na gladini morja, linije razpihanega puščavskega peska, linije, ki jih je ustvarila mati narava na lubju dreves … Ponavljajoče se linije, ki tvorijo čudovite vzorce, ki pomirjajo. Uhani in ogrlica so narejeni v tehniki upogibanja furnirja, ki sem jo razvila leta 2019. Uporabila sem furnir evropskega oreha, ki je bogate rjave barve in je topel na dotik, poleg tega pa je tudi lepo vodljiv pri oblikovanju. Zaradi njegove lahkotnosti nakit komaj občutimo na sebi, kar je tudi namen kolekcije. Moja vizija je bila izdelati kolekcijo iz naravnih, mehkih linij, kolekcijo, ki na prvi pogled deluje kompleksno, ko pa si kos nakita nadenemo, občutimo lahkotnost in udobje. Nič nas ne vznemirja. Čutimo le spokojnost – serenity.


Kristina M Designs je sodobna, a drugačna znamka nakita, katere poslanstvo je ustvariti več kot le nakit; gre za oblikovanje življenjskega sloga, ki privlači ženske, predane sebi. Z inovativnim lesenim nakitom želim vzbuditi navdih in začudenje, tako da se vsaka ženska počuti, kot da je točno tam, kjer mora biti – slavi svojo edinstvenost, posveča čas sebi in oblikuje umirjeno življenje pod svojimi pogoji.

Sem Kristina Martinčič, diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil, inženirka lesarstva, glavna vizionarka pri KMD ter ljubeča žena in mama dvema čudovitima, ustvarjalnima fantoma. Z lesom sem se prvič srečala leta 2009, ko sem opazovala očeta, amaterskega mizarja, kako se zabava pri ustvarjanju pohištva za naš dom. V meni se je prebudila radovednost, zato sem se v obdelovanju lesa preizkusila tudi sama, kar pa mi je za vedno spremenilo življenje. Med zaključevanjem študija na Naravoslovnotehniški fakulteti sem se vpisala na Višjo strokovno šolo za lesarstvo v Škofji Loki ter poglobila svoje znanje o lesu. Čeprav študij ni oblikovalsko usmerjen, mi je vseeno dal čudovito popotnico, saj sem leta 2012 na natečaju Zveze lesarjev Slovenije prejela naziv Zeleni Inovator za ekološko inovativen izdelek, leseno torbico.Facebook https://www.facebook.com/kristina.m.designs
Instagram https://www.instagram.com/kristina.m.designs/
Spletna stran https://kristinam-designs.com/
Etsy spletna trgovina https://www.etsy.com/shop/KMDwoodshop