Julian Graeve
Študija o bolj zavestnem haptičnem in taktilnem zaznavanju nakita. Oblikovanje prijetnih prstanov, zapestnice in ovratnika, ki ob nošenju ustvarjajo občutek »Geborgenheit« (ger = udobje/varnost). Vizualna predstavitev je le en del okrasa. Za mnoge ljudi ima nakit kot predmet večjo osebno vlogo. Z osredotočanjem na povezavo med telesnim nakitom in osebo pridejo v ospredje občutki. Če želite nakit zavestno zaznavati, ga morate tudi zavestno čutiti.

Štirje prstani, ki imajo jasne robove, vogale in na notranji strani niso okrogli, da poudarijo medsebojno delovanje. Ta interakcija vam omogoča, da se osredotočite na predmet in dobre spomine, ki jih povezujete z njim.

Zapestnica, ki se z rahlo silo stisne ob roko in posnema tolažilni stisk roke.

In ovratnik, ki s prijetno težo počiva na ramenih kot topel objem in ga je mogoče dvigniti, da se stisne k obrazu.Moje ime je Julian Graeve; pred kratkim sem diplomiral iz oblikovanja izdelkov (BA) s poudarkom na sodobnem oblikovanju izdelkov in nakita. Študij sem opravil na Visoki šoli za oblikovanje v Schwäbisch Gmündu v Nemčiji in na Akademiji za umetnost in oblikovanje Bezalel v Jeruzalemu, v Izraelu. V letošnjem poletnem semestru sem na Hochschule für Gestaltung zaključil dodiplomski študij oblikovanja izdelkov z diplomsko nalogo o oblikovanju nakita in haptičnem zaznavanju. Med študijem na Akademiji za umetnost in oblikovanje Bezalel sem oblikoval sodoben svečnik Chanukkia (svečnik za praznovanje judovskega praznika Hanuka), ki je zdaj del zbirke Judovskega muzeja v Frankfurtu v Nemčiji. Leta 2021 sem prejel srebrno nagrado na natečaju »aed Neuland« za projekt skupinskega oblikovanja izdelkov.


https://www.instagram.com/graevejulian/