Igor Kalita

Kolekcija Fairy Flowers vas vabi, da se potopite v svet čarobnosti in čustev, ki jih vzbujajo rože. Vsak kos nakita iz te kolekcije, ki ga navdihujeta lepota in raznolikost narave, je utelešenje čustev, ki jih občutimo, ko se naše oči srečajo z njihovim sijajem. Ne glede na to, ali praznujemo, ljubimo, smo žalostni ali molimo, to počnemo s cvetjem v rokah.

Rože vzbujajo čudovite občutke, ker so ena sama popolnost. In svet cvetja – nežen in živahen, muhast in izjemno lep, v teksturirani kovini in čudovitih ametistih, topazih in citrinu. Od nežnih odtenkov do živahnih barv, od muhastih oblik do klasičnih linij, vsak kos v zbirki izraža občutke veselja, miru, ljubezni in občudovanja, ki jih cvetje prinaša v naša življenja. Naj gre za elegantno ogrlico, ki se poigrava s svetlobo okoli vratu ali prstan, ki poudarja ženstvenost in milino, vsak kos nakita v kolekciji je zasnovan tako, da nas spominja na čarobnost, ki nas obdaja v svetu cvetja.


Igor Kalita je ukrajinski oblikovalec nakita, ki zdaj ustvarja v Romuniji.

Moje delo uteleša veličino in lepoto narave. Moja strast do narave, njenih oblik in tekstur je postala osnova za ustvarjanje edinstvenega nakita, ki ga navdihujejo lepota cvetja, tekstura drevesnega lubja, listov, zemlje in peska. Vsak kos je združitev estetike narave in ženske lepote, zasnovan tako, da poudari njeno veličino. Pomembno mi je, da počnem, kar imam rad, in ustvarjanje nakita mi ne prinaša le užitka, temveč tudi priložnost, da v vsaki svoji stvaritvi izrazim svoje občudovanje in navdušenje nad lepoto sveta.