House on MarsPoslanstvo naše galerije je ponuditi zbirko skrbno oblikovanih in izdelanih predmetov, ki zajemajo bistvo našega časa. Ti predmeti so odraz sedanjega trenutka. Tako kot je bilo vsako obdobje v zgodovini edinstveno, tudi način, kako se umetniki in oblikovalci odzivajo na naš sedanji čas, predstavlja očarljivo okno v našo kulturo. Naš izbor zajema različne materiale ter spekter proizvodnih metod, od katerih so nekatere zakoreninjene v tradiciji in druge drzno inovativne.
Ti elementi so združeni v kose, ki so igrivi, izraziti in pogosto precej drzni, zlasti na področju nosljive umetnosti in nakita. Vsaka stvaritev izraža duh nove dobe v »izdelovanju« in potrošnji, ponuja vpogled v naše potrebe in želje ter nam občasno pričara nasmeh na obraz. Element »igrivosti« je v našem repertoarju nesporen, saj je očarljiva obsedenost z nosljivo umetnostjo in nakitom očitna, skupaj z globokim razumevanjem človeške želje po ustvarjanju in okraševanju.
Naš cilj je prinašati veselje. Želimo ohranjati. Na sejmu Collect 2021 je galerijska umetnica Anna Ray prejela nagrado Brookfield Properties Crafts Council Collection Award, angleški svet za obrt pa je za svojo stalno zbirko pridobil dve obsežni deli galerije. Čudoviti deli »Weave« in »Capture« sta zdaj del materialnega spomina zbirke Crafts Councils. Na sejmu Collect 2022 smo prejeli nagrado »Izjemen prikaz«. Praznovanje vseh naših umetnikov in oblikovalcev ter njihovega dela ljubezni!

HOUSE ON MARS, Vanja Bazdulj s.p.
https://www.houseonmars.net/ 00386 (0)40 541 209 contact@housonmars.net