Daniel DiCaprio

Moje delo je raziskovanje prehodnih trenutkov. Proces prilagajanja in evolucije je podlaga za mojo prakso, saj poudarja trenutek, ko se je nekaj prisiljeno spremeniti. Prizadevam si poudariti zlasti ta trenutek križanja in čim bolj povečati napeto

st, ki jo ustvarja. Ob sklicevanju na to, kaj smo in od kod prihajamo, so dela ustvarjena tako, da izražajo šibko ravnovesje med preživetjem in uničenjem, ki ga ohranjajo vse oblike življenja na svetu.


Daniel DiCaprio je izredni profesor za obdelavo kovin in nakita na Univerzi Louisiana v Lafayettu. Magistriral je iz oblikovanja kovin na univerzi East Carolina in se kot zlatar usposabljal pri podjetju Hoover and Strong v Richmondu v Virginiji. Delavnice o izrezljanem nakitu iz lesa je vodil po vseh Združenih državah Amerike. Nekaj od teh vključuje: Indiana University, University of North Texas, Virginia Commonwealth University, Metalwerx, Pocosin Arts, Penland School of Craft in Haystack MountainSchool. Danielovo delo zastopata Charon Kransen Arts v New Yorku in Bilk Gallery v Avstraliji. Od leta 2008 vsako leto razstavlja na razstavi Sculptural Objects Functional Art (SOFA) v Chicagu. Njegova dela so bila mednarodno razstavljena tudi v Italiji, Španiji, Franciji, Nemčiji, na Portugalskem, Japonskem, Kitajskem, v Turčiji in Koreji.