Åsa LocknerPri svojem delu izhajam iz predpostavke, da je moj nakit tam nekje v svetu in se uporablja ter se kot tak spreminja in sčasoma spremeni v nekaj neprepoznavnega. Moje delo nima nobenih pravic ali zaščite in moja izbira materiala odraža to minljivost. Srebro, agati, les, plastika, oksidacija, toplotno obarvana kovina. Vse te stvari se odzivajo na dejanja uporabnika. Morda gre za alegorijo našega odnosa do sveta, v katerem živimo, in okolja, od katerega smo odvisni. Moje delo temelji na naravi, naravi brez pravic in zaščite, ki se v tem nemirnem trenutku, ki je zdaj, razpoči in odziva ter se podreja našemu delovanju. Točka, skozi katero mora teči vse bolj mračna prihodnost, preden postane preteklost, v kateri se je zdelo vse veliko bolj preprosto.


Åsa Lockner (rojena 1973) je dejavna kot umetnica/obrtnica in kustosinja. Od leta 1999 je vodja dejavnosti največje in najstarejše skandinavske obrtne zadruge Konsthantverkarna v Stockholmu ter vodja projektov na področju obrti.
1997–1999 Magisterij, Inštitut za oblikovanje kovin, Konstfack, Stockholm
1994–1997 Dodiplomski študij, Inštitut za oblikovanje kovin, Konstfack, SthlmIzbrane

Samostojne razstave
2023 Volatile landscape, Galerija Sebastian Schildt, Stockholm; Thinking Out Loud, VERK, Stockholm
2022 »Če se bo tako nadaljevalo, potem ne vem, kaj naj počnem«, Hälleforsnäs Art Gallery
2018 »BEFORE/AFTER«, Konsthantverkarna, Stockholm
2016 »Body Armor«, Livrustkammaren, Stockholm
2009 »Views of Order«, Galerija Platina, Stockholm

Pri svojem delu izhajam iz predpostavke, da je moj nakit tam nekje v svetu in se uporablja ter se kot tak spreminja in sčasoma spremeni v nekaj neprepoznavnega. Moje delo nima nobenih pravic ali zaščite in moja izbira materiala odraža to minljivost. Srebro, agati, les, plastika, oksidacija, toplotno obarvana kovina. Vse te stvari se odzivajo na dejanja uporabnika. Morda gre za alegorijo našega odnosa do sveta, v katerem živimo, in okolja, od katerega smo odvisni. Moje delo temelji na naravi, naravi brez pravic in zaščite, ki se v tem nemirnem trenutku, ki je zdaj, razpoči in odziva ter se podreja našemu delovanju. Točka, skozi katero mora teči vse bolj mračna prihodnost, preden postane preteklost, v kateri se je zdelo vse veliko bolj preprosto.

asalockner.se
https://www.facebook.com/AsaLocknerJewellery
https://www.instagram.com/asalocknerjewellery/