Anne Luz CastellanosKo sem bila otrok, smo igrale klavir – mama, moje tri sestre in jaz. To so bili časi veselja in uživanja, zdaj pa so mi ostali le še spomini na tiste koncertne dni, spomini na čudovit klavir, ki sem si ga vedno želela imeti, nostalgični spomini, ki so se mi vtisnili v misli.
Pred časom so mi prišli v roke deli uničenega klavirja. Ko sem začela delati s tipkami, sem se znašla pred veliko dilemo, ali naj uporabim bele tipke, ker so bile narejene iz slonovine, in zavedanje, da imam v rokah kose »ostankov« slonov, me je spravljalo ob živce. Sčasoma sem spoznala, da imam v rokah novo priložnost. Marca 2023 sem naletela na še en zapuščen klavir, prav tako s tipkami, izdelanimi iz slonovine in ebenovine, in moje iskanje je spet našlo pot.
Oživljanje poškodovanih predmetov, ki so zahtevali življenja mnogih in so padli v pozabo, in da bi jim dala novo priložnost, je postalo moj cilj. Dajanje glasu izumrlim vrstam in tistim, ki jim grozi izginotje, je bila moja gonilna sila, da sem si še naprej prizadevala za izražanje s temi deli.
Vsaka preoblikovana klavirska tipka postane simbol tanke meje med življenjem in smrtjo ter opomin na odgovornost, ki jo imamo kot ljudje, da ohranjamo in varujemo biotsko raznovrstnost našega planeta.


1999–2003: Universidad Iberoamericana. Industrijsko oblikovanje (Mehika).

Razstave
2023–2024: »The space between« (München), Ferrous Festival in Magan Gallery (Velika Britanija)
2023–2024: »Sanje in resničnost, dragulji«, (Lalabeyou, Španija), Galerie Beeld & Aambeeld (Nizozemska), Tincal lab Challenge, »Jewelry and Travel« (2023), »Antivirus« (2020), »Jewelry and Anatomy« (2019), Portugalska
2023: »Lo Esencial« (Urugvaj), GalerijaBE.art z Elviro Cibotti
2021: »Evocaciones«, »Gabinete de curiosidades« in »Abran cancha« (Argentina)
2019: Mednarodna razstava umetnosti nakita v Pekingu
Izbrana umetnica za »Schmuck 2018« (München, Nemčija), »Routes Australes« (Kanada)
2022: Samostojna razstava »Las sutilezas del recuerdo« (Argentina), Umetniški prostor Gontran Cherrier

Publikacije
2013: Knjige Larks Books: »Showcase 500 Art Necklaces«