Alice Biolo

»Sometimes I Feel« je zbirka treh brošk, ki predstavljajo občutke, ki jih občasno doživljam. Broške imajo na sprednji strani preprost, gladek in pomirjujoč občutek, na zadnji strani pa skrivajo dizajn, kar je metafora za človeško vedenje. Podobno kot skrivamo svoja čustva v notranjosti zaradi zadrege in strahu. Prazno, osamljeno in brez vrednosti. S to kolekcijo se javnosti predstavljam popolnoma ranljiva in z njo delim občutke, ki si jih nikoli ne upam izraziti, saj se jih pogosto sramujem. Cilj upodabljanja teh trenutkov je poiskati sočutje in medsebojno razumevanje s strani javnosti, ki deli enake občutke, vendar se jih boji izgovorite na glas. Broškam je priložena pesem.Diplomirala sem na Liceo Artistico P. Selvatico v Italiji in tudi na Glasgow School of Art, leta 2023.
Moja zadnja sodelovanja na razstavah leta 2023: Marzee International Graduate Show, Budimpešta – Mednarodna razstava na tednu nakita, izbor nakita na beneškem tednu oblikovanja, teden nakita v Rimu – Galerija Alternative, Vonmo 4., razstava sodobnega nakita, Peking International Jewellery Art, Razstava »Memories are made of this« v galeriji Sarah Myerscough.

V preteklih mesecih sem prejela nagrade, kot so Fife Contemporary New Maker Award Prize, nagrado The Incorporation of Hammermen Prize, nagrado Goldsmith's Centre One to Watch Prize in drugo nagrado na izboru nakita na beneškem tednu oblikovanja. Bila sem nominirana za nagrado New Talent Award na sejmu Klimt02 in izbrana za razstavo na Talente – Munich Jewellery Week 2024.


https://www.instagram.com/a.biolo.design/?hl=it