Tina Košak


Ob Farjevcu 56, Črna vas, 1000 Ljubljana
 


Tina Košak je v preteklih dvajsetih letih delovala v oglaševanju, zadnjih 12 let kot kreativna direktorica in direktorica In house agencije SM, ki je servisirala 22 držav CEE. Po mnogih letih agresivne prodaje “hitrih izdelkov” je začutila, da mora obrniti fokus na trajnostno proizvodnjo in oblikovanje. Izhaja iz ene starejših srebrarskih in pasarskih družin iz Maribora, družine Tratnik. S to obrtjo je bila obkrožena celo otroštvo. Tako se je rodila njena nova strast, izkoristiti tradicionalno obrt, ki izumira, jo povezati s trajnostjo in naravo, ki je v njenih očeh vrhunec oblikovanja. Tako je nastala blagovna znamka trajnostnega nakita Floios jewelry, s katero se ukvarja zadnja tri leta.
 
www.floiosjewelry.com
FB: Floiosjewelry
IG: Floiosjrwelry

 

Mestni nakit

Mestni nakit iz recikliranega srebra (digitalnih odpadkov) oblikuje narava. Floios je izključno nabiralec oblik in rokodelec. Moj nakit ni nakit, to je nosljiva narava, ki v sebi nosi zgodbe narave. Floios je moja želja naravo približati ljudem. Verjamem, da je oblika narave ultimativna oblika, ki je ljudje ne moremo preseči, navsezadnje smo tudi mi oblika narave.

Mestni nakit je moj projekt zadnjih dveh let. Potovala sem po Evropi in nabirala oblike v mestih. Vsaki rastlini oblikovalki sem določila točne koordinate, jo posnela in poslikala in jo postavila na mesto oblikovalca.