Mojca GazičMojca Gazič je po diplomi na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer likovna pedagogika, leta 2007 vpisala magistrski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje – smer Unikatno oblikovanje in leta 2012 magistrirala. Z zlatarstvom se poglobljeno ukvarja od leta 2016, ko je bila prvič na daljšem workshopu pri zlatarskem mojstru v Padovi. Leto kasneje se je mesec dni izpopolnjevala v zlatarski šoli Metallo nobile v Firencah, kasneje pa je obiskala še nekaj tematskih delavnic na šoli sodobnega nakita Alchimia (Firence). Znanje ves čas tako dopolnjuje pri mojstrih-zlatarjih. Svoj studio ima na svojem domu v Kopru, kjer nakit izdeluje ročno v vseh stopnjah nastajanja (pretežno v srebru, po naročilu pa tudi v zlatu).

FB: MoicaG handmade
IG: moicaghandmade

 Projekt »ROUGH STONES FOR ROUGH TIMES«, srebro, zlato, surovi in brušeni dragi in poldragi kamni/ kombinirana tehnika (vlivanje/ sand casting, watercasting in klasične zlatarske tehnike)/ 2020-2022.


V kolekciji se dogaja preplet surovih, nebrušenih in fasetiranih poldragih oz. dragih kamnov ter organske oblike vlitega srebra in elementi natančnih, klasičnih zlatarskih tehnik oblikovanja nakita. Vsak kos je kot odziv na trenutni čas, ki se nas je vseh dotaknil - nepredvidljive, na trenutke surove razmere na eni strani ter ohranjanje nadzora, reda ter pravil na drugi strani. V nihanju med enim in drugim pa se od posameznika pričakuje, da se uravnoteži, da ne beži v ekstreme, da uspe najti smisel in lepoto vsakdana.