Kristina Drnovšek


Kristina Drnovšek je v svet nakita stopila po končanem študiju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, ko se je s prvimi zlatarskimi veščinami spoznala v delavnici Martine Obid Mlakar. Po črpanju znanja v delavnicah pri domačih mojstrih, se je kasneje podala na enoletno izpopolnjevanje v zlatarsko šolo Metallo Nobile v Firencah. Ljubezen do oblikovanja nakita ter obrti je oblikovalko vodila na samostojno ustvarjalno pot. Od leta 2020 je samozaposlena v kulturi kot oblikovalka.

IG: Kristina Drnovšek Jewellery oz. kristina.jewellery
Icarus

Kristina se predstavlja s svojo prvo kolekcijo nakita Icarus ter s svojimi žuželkami. Kolekcijo Icarus je navdihnil grški mit, ki govori o človekovi želji po svobodi, letenju v neznano ter odkrivanju novih dimenzij. Nakit je organskih, prepletenih ter lahkotnih oblik, v katerih se skriva zgodba, ki čaka in išče svoje sanjače, da jo na krilih svobode uresničijo.

Z motivi iz sveta žuželk pa želi oblikovalka opomniti na pomen teh izjemnih bitij za človeštvo, saj brez njih ne bi bilo življenja na Zemlji, kot ga poznamo. Najprej se je posvetila čebeli, zdaj pa se ji pridružuje še kačji pastir.