Fakulteta za dizajn


Hiša za dizajn management in inovacije, HDMI,
Gerbičeva 51,
Ljubljana
 


Mentorji:

viš.pred. Martina Šušteršič
(PLETENA FANTAZIJA),

izr.prof. Tanja Devetak
(LOST IN TRANSLATION)

izr.prof. Metod Črešnar, MA CSM
tehnična sodelavka Lidija Rotar

Študentje:

PLETENA FANTAZIJA:
Karin Golobič, Anja Kokalj, Ana Omahen, Eva Rogl Mežnar, Lara Turnšek, Gaja Zadravec, Špela Perc, Edita Kapš Šikonja, Armin Ferizović, Jure Meglič

LOST IN TRANSLATION: Klaudia Jurić

 

PLETENA FANTAZIJA

Študentje so v sklopu Studia za oblikovanje pletenin raziskovali teksture in barvne kombinacije, ki nastajajo pri izdelavi gladkih, teksturiranih in žakarskih pletenin. Pletenine so oblikovali v različne forme po navdihu iz narave, njenih rastlinskih in živalskih predstavnikov. Nastale forme so oblikovali, utrjevali, spajali in šivali v nekonvencionalen nakit in telesno okrasje, ki je plod njihovega lastnega raziskovanja in kreativnosti. Nastali izdelki so multifunkcionalni in se lahko uporabljajo samostojno kot nakit ali kot del oblačila.

LOST IN TRANSLATION

Kolekcija se imenuje "Lost in translation", katere inspiracija je istoimeni film. Kolekcija sloni na konceptu nakita kot presečišča telesnega okrasja in instalacije v prostoru. Med oblikovanjem kolekcije je bil fokus na raziskovanju materiala, teksture, vzorca in forme. Cilj kolekcije je raziskava konceptualnega pristopa materialu, nakitu in obliki z namenom predstavitve izdelkov v prostoru kot postavitev razstave ali instalacije v interierju.