Bojana Kovačič Zemljič


E2RD Galerija,
Gosposka Ulica 34,
2000 MariborBojana Kovačič Zemljič, članica Društva oblikovalcev Slovenije, je oblikovalka avtorskega nakita blagovne znamke E2RD, katere ključna koda je originalnost in boemsko-elegantna drža.
Pri svojem delu obožuje kreativne eksperimente in delovanje zunaj modnega in trendovskega koledarja – ne ustvarja sezonskih kolekcij, temveč zagovarja počasno, ekološko in trajnostno osveščeno modo, podčrtano z osebnim slogom.

Čipkarska šola Idrija


Čipkarska šola Idrija je najstarejša čipkarska šola na svetu, ki neprekinjeno deluje že 146 let. Njeno poslanstvo je, da skrbi za ohranjanje in razvoj več stoletij stare tradicije izdelovanja idrijske klekljane čipke, vpisane na UNESCOv Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.
Čipke so imele skozi zgodovino visoko vrednost - bile so statusni simbol in pomemben del oblačilne kulture. Danes se na šoli trudijo, da znanje številnih tehnik klekljanja ohranjajo, razvijajo in nadgrajujejo, predvsem pa, da s številnimi sodelovanji in novimi pogledi na dizajn in uporabnost lahko oblikujejo živo, sodobno oblikovano ročno klekljano idrijsko čipko, ki krasi številne dovršene produkte.

www.e2rd.org
IG: e2rd_design
FB: E2RD

www.cipkarskasola.si
IG: idijalaceschool
FB: Čipkarska šola IdrijaVenera

Kreativno sodelovanje med blagovnima znamkama E2RD & ČIPKARSKA ŠOLA IDRIJA je razvilo in sklekljalo edinstven vzorec za kolekcijo Venera, ki že na prvi pogled presune z vznemirljivo obliko. Nadgradnja v čipko ujetih ženskih oblin je razkošna različica uhanov, oblikovanih iz zlata in diamantov, s katero se je blagovna znamka E2RD predstavila na mednarodni razstavi Expo2020Dubai.