Srečko Molk

Lepota lesa, neomejene možnosti, ki jih le ta ponuja, ga navdušujejo že od otroštva. Odkar je Srečko Molk kot majhen deček pri delu opazoval strica, je vedel, da želi svoje življenje posvetiti takšni vrsti umetnosti.
Ko se za trenutek ustaviš in prepustiš naravi, da te napolni s svojo močjo, se zgodi magija. Prav linije, barve in vsa druga lepota ujeta v lesu, so dragulji, ki ga navdihujejo in usmerjajo pri ustvarjanju. Pri oblikovanju lesenega nakita prevladujejo po eni strani mehke, skoraj baročne linije, po drugi strani pa linije z močno geometrijsko razsežnostjo. Prepušča se lesu, ta ga vodi, usmerja in tako dovoljuje, da sproti odkriva njegov potencial. Končni izdelek je tako zmeraj nepredvidljiv.
Vizija blagovne znamke Srečko Molk je sodelovanje z naravo in ustvarjanje s spoštovanjem do nje. Izdelki, ki nosijo ime Srečko Molk, so v večini ustvarjenih iz lesa, najdenega na tleh oz. iz lesa, prejetega v dar. Modni dodatki in nakit Srečko Molk so namenjeni posameznikom z občutkom za okolje in estetiko. Ustvarjeni so za vse tiste, ki cenijo ročno izdelan, visokokvaliteten nakit s pridihom minimalizma in umirjenosti. Nakit Srečko Molk prav s svojo unikatno noto in z vizionarskim dizajnom uteleša neminljivo eleganco in hkrati prestopa v polje umetnosti.
Izdelki, ki nosijo ime Srečko Molk, so narejeni v večini iz lesa oz. v kombinaciji z lesom, poldragimi in dragimi kamni ter drugimi plemenitimi kovinami. Pri izdelovanju nakita in drugih modnih dodatkov ga zmeraj vodi les z vsemi svojimi posebnostmi, ki mu jih ponuja. Ravno zato pri ustvarjanju zmeraj stremi k temu, da vse njegove posebnosti ohrani in celo poudari. Mogoče so te posebnosti za nekoga napake v lesu, a zanj so to majhni zakladi, dragulji, ki vsak kos spremenijo v unikaten in neponovljiv izdelek.
Pri izdelovanju nakita in modnih dodatkov se poslužuje tehnologije ročne obdelave lesa, tehnike rezbarjenja. Lesa nikoli ne barva, ampak mu s posebno tehniko luženja dodaja različne pigmente, s tem pa ne spremeni strukture lesa, ampak to ohrani in poudari.
Vsak končni izdelek zaščiti z lakom oz. oljem. Vsak izdelek, ki ga ustvari je svojevrsten, pripoveduje svojo zgodbo in nosi svoj pečat časa. Vsak kos je unikaten in neponovljiv.
 
www.sreckomolk.com
www.instagram.com/sreckomolk/