Rok Mar


Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana


OTVORITEV:
v četrtek, 12. 5. 2022, ob 19.00

OGLED RAZSTAVE:
od 12. 5. do 31. 5. 2022, vsak dan med 9.00 in 22.00
Rok Mar je zaključil študij vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Deluje na področju različnih disciplin; grafičnega oblikovanja, brandinga, art direkcije in oblikovanja nakita.
S svojim delom sodeluje z različnimi slovenskimi kulturnimi in umetniškimi institucijami in umetniki ter organizacijami. Med drugim je oblikoval vizualno podobo državnim proslavam republike Slovenije in sodeloval na številnih mednarodnih projektih. Za svoje delo je prejel več nagrad in priznanj, med drugim Magdalena, Zlati Boben, Bienale Slovenskega oblikovanja – Brumen, nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, nagrado Društva oblikovalcev Slovenije in bil finalist na mednarodnem tekmovanju International Talent Support, ... Razstavljal je v Galeriji Ravnikar, Cankarjevem Domu, galeriji M-Contemporary Sydney, na pariškem tednu mode in kot gost predaval v MAO, NTF, Central Saint Martinsu v Londonu. Njegova izbrana dela so uvrščena v muzej posterjev Lahti na Finskem, in objavljena v različnih publikacijah (Slanted publishers, All Stars bienale neodvisne ilustracije, ...)
V projeku olgafacerok –OfR, katerega soustanovitelj je, raziskuje področje sodobnega nakita in objektov, nove tehnologije in 3D tisk. S projektom sodeluje s kitajsko oblikovalko Masho Ma s katero se dvakrat letno predstavlja na uradnem pariškem tednu mode. OfR projekt se je predstavljal v številnih mednarodnih publikacijah in bil poleg Slovenije razstavljen v Istanbulu, Trstu, Vicenzi, Parizu in v muzeju sodobne umetnosti M Contemporary v Sydney-u.
 
www.rokmar.info
IG: rokmar

 

Meat Market; Send nudes

Projekt Meat Market; Send nudes se predstavlja v lokalu Pritličje skupaj s posebno edicijo foto magazina »hshtgmgzn« Marija Zupanova. Preko kolekcije nakita projekt raziskuje družbeni fenomen današnjega časa, sprašuje se kaj pomeni ljubiti v dobi interneta in kako nove tehnologije preoblikujejo naše osebne odnose. Zaslon na naši elektronski napravi vpliva na našo intimnost in spreminja paradigme seksualnega življenja. Ko vstopamo na polje virtualnosti vstopamo v nove oblike intimne komunikacije, aplikacije za povezovanje vplivajo na komodifikacijo ljubezni, na odnos do samega sebe in vedenje pri srečevanju s potencialnimi partnerji.
Fokus projekta Send Nudes/ Do nazga je posameznikovo vedenje ki ga omogoča virtualni svet - svoboda intimnosti, ki jo omogoča anonimnost.