PAPRIKA & PREMOG


Skupinski projekt Things I Miss/Tina Princ in Maja LiculThings I Miss je premišljena interdisciplinarna zgodba o oblikovanju in umetnosti. Velikokrat organski in osmišljen spoj moči avdiovizualnega z močjo pripovednosti tekstur tekstila. Je ozaveščen, avtentičen koncept s holističnim pristopom. Čutno sobivanje telesa in prostora. Zvoka. Giba. Fluidnih oblik in narativa tekstur. Je popotovanje in misija ozaveščanja, ki hkrati ponuja brezkompromisen slog in divjost ter čutnost in strast. Instinktivni svet teles in oblik, življenja in pripovedi. Močna vizija. Strast. Pristnost. Premišljena in osmišljena pot z zavedanjem vzrokov in posledic. Sledi in zagovarja senzorične dimenzije, trajnostni tok in krožno oblikovanje kot jedro obstoja zgodbe tukaj in zdaj. Verjame v svetost ustvarjalnih procesov in v odnos, ki se zgodi pri ustvarjanju vsake kreacije, vsakega posebnega koncepta in vsake posebne oblike znotraj zanimivih in edinstvenih zgodb – projektov na različnih področjih; od umetnosti 'druge kože', odra, arhitekture, gastronomije, razstav do instalacijsko, scensko performativnih pripovedi. Things I Miss se zavzema za slog z zavestnim sodelovanjem v življenju, v dobro ljudi, rastlin, živali in našega čudovitega planeta. Vsebino in vizijo Things I Miss je prepoznala tudi revija Wallpaper*.


 
thingsimiss.com
www.facebook.com/thingsimisscom
www.instagram.com/thingsimisss
thingsimiss.com/product/peppers-coal»Tina Princ (Things I Miss) je konceptualna umetnica, ki v svoje kreacije lovi zgodbe, strast in avtentičnost ter jih prepleta z neverjetno subtilnostjo pri obvladovanju organskih materialov, naravnih barv, oblik in prilagajanja človeškemu telesu.« Goji ljubezen in strast do oblikovanja ter inovativen duh. Raziskuje in gnete organsko pripoved ter občutke, ki se zgodijo ob sobivanju telesa in prostora, giba in zvoka, fluidnih form in naracije tekstur. Njena pot pred oblikovanjem je močno povezana z umetnostjo iz različnih perspektiv. Skoraj dve desetletji je delovala v vokalnem teatru kot pevka, kasneje kot producentka (Carmina Slovenica). Bila je izvršna producentka na področju sodobnega plesa in glasbe ter urednica, novinarka in avtorica številnih dokumentarističnih oblik in avdiovizualnih zgodb s področja umetnosti za televizijski format.

 

PAPRIKA & PREMOG 

Novo življenje in nova uporabna vrednost.
Kos, ki izžareva krožno oblikovanje.
Miselnost za prihodnost.


Kreacija koncepta Things I Miss je rezultat posebnega sožitja in pretoka oblikovalke Tine Princ in estetika umetnice Maje Licul. Skupaj sta zasnovali in (s)konstruirali zgodbo o kosu nakita, ki vibrira in združuje dva materiala, dva elementa iz narave; stranski produkt proizvodnje ananasa in srebro. Sledili sta strasti in viziji Things I Miss do uporabnosti, preprostosti, kontekstualnosti in krožnega oblikovanja. Iz nečesa, kar je običajno del neizkoriščene vsebine, sta ustvarili novo življenje.Miselnost. Odnos. Drznost. Ritem in gibanje. Kisik in poslanstvo.Vdih. Izdih. Vdih. Krivulja. Uho. Izdih. Paprika + premog = črta + presledek =

rdeča + črna = uhani + ogrlica = broška + zapestnica = srebro + ananas = Maja + Tina + Ti.