Olga Košica


Atelje za nakit OK, Gornji trg 26, 1000 Ljubljana 


Olga Košica je oblikovalka nakita, ki je magistrirala na MA Royal College of Art, London.
Njen proces oblikovanja je oblikovanje z izdelavo. Ko oblikuje nakit razmišlja o njem; kaj ji pomeni, na kaj jo spominja in kako lahko idejo še razvije. Želi si, da njeno delo preseže mejo zanimivega, kar ji daje svobodo v kreativnem razmišljanju. Njeno delo sestavljajo različni kosi nakita: ovratnice, uhani, prstani, zapestnice, ... Vsi ti kosi so izdelani v različnih tradicionalnih in sodobnih (3D) tehnikah oblikovanja nakita. Le-te uporablja, da ustvari površinske strukture. Pri delu uporablja vse vrste materialov: srebro, zlato baker, jeklo, umetne mase, smole, tekstil, steklo, poldrage kamne,... Kombinacija vsega tega ji narekuje način dela in končni rezultat.
Sodelovala je na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini ter za svoje delo prejela številne nagrade (DOS, društvo oblikovalcev Slovenije, 1. nagrada, Projekt OfR, Elle Stile award za najboljšega oblikovalca modnih dodatkov, British Council-Young Creative Fashion Entrepreneur Award, Ljubljana – Nagrada Trend za projekt Kaj ostrega?, Ljubljana – Nagrada Trend za projekt FRESH, London: Onno Boekhoudt Memorial Award, London: Matthew
Wrighton Award, London: Ray Watson Award).

Popolnost je tesno povezana z monotonijo in uniformiranostjo. Meja, ki nastane med napako in popolnostjo, je tista kjer se pričnejo pojavljati zanimivost.
 
www.olgakosica.com
www.facebook.com/olga.kosica/
www.instagram.com/olgakosicajewellery/