Metka Mikuletič - MimothoPrstan Orion Nebula je poklon življenju. Je simbol novih začetkov. Kot del barvitega vesolja lebdi na roki in v zlatu odseva vso lepoto tistega, ki ga nosi, in tistega, kar ga obdaja. Konceptualno se naslanja na konstelacijo Orion, saj oblika ročno kovanih delov prstana sledi osnovni poziciji zvezd, v dodanih kamnih pa skozi barvni kalejdoskop lahko vedno znova odkrijemo novo neskončnost.  

Manšetni gumbi Techtonic so zasnovani kot samonosilna struktura po principu paličnega mostu. Torej stojijo sami zase in za nošnjo funkcionirajo obojestransko. Izdelani kot monolit belega zlata, na osrednjem delu in stranskih ploskvah okrašeni s črnimi briljanti.

Posebnost obeh zbirateljskih kosov je ta, da je podjetje Netis zanju ustvarilo posebna NFT žetona, ki bodočim kupcem zagotavljata informacije o avtorstvu, materialih, postopkih in certifikatih.

Metka Mikuletič je slovenska arhitektka, ki je leta 2016 diplomirala na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani, pri prof. Milošu Florijančiču in leta 2020 zaključila magistrski študij. Med in po študiju je sodelovala pri različnih arhitekturnih projektih, in kasneje kot samostojna arhitektka delovala na področju prenov, oblikovanja notranje opreme ter uporabnih predmetov. Od nekdaj jo je zanimalo izražanje skozi različne medije; ne le preko osnovnih arhitekturnih gradnikov, temveč tudi skozi besedo, sliko in kovine. Svoj prvi kos nakita – arhitekturo v malem, je izdelala iz odpadne pločevine v očetovi delavnici, nadaljevala je z aluminijem in medenino ter postopoma prešla na zlato. Od jeseni 2019 se izobražuje na področju zlatarstva, sprva kot učenka Zlatarske šole Mengeš, pod mentorstvom Davida Kramariča in Tine Mežek, kasneje samostojno. Trenutno deluje kot oblikovalka in izdelovalka nakita pod blagovno znamko Mimotho, ki je konceptualno, oblikovno in izvedbeno tesno povezana z arhitekturo.

mimotho.com/
www.facebook.com/Mimothojewelry
www.instagram.com/mimothojewelry/