Lara PodvršičAtelje DR Jewelry, Adamičeva 30, 1290 Grosuplje

Oblikovalka Lara Podvršič se je rodila v Ljubljani. Že od malih nog jo privlačita umetnost in ustvarjanje. Njena življenjska sila se izraža skozi oblikovanje nakita. Leta 2013 je v Grosupljem odprla svoj atelje, kjer raziskuje plemenite kovine in se izobražuje o njihovem kovanju skozi ustvarjanje sodobnega nakita pod blagovno znamko Atelje DR Jewelry. Ko jo vprašajo, kdo je in ali se ima bolj za umetnico ali za obrtnico, reče, da je vse in nič. V etiketah se nikoli ni prepoznala in se z njimi ni dobro počutila. Prej kot občutek varnosti in znanega vnaprej določene družbene »identitete« v njej ustvarjajo spone in zavore, ki jo le omejujejo, namesto da bi ji odprle vrata kreativne prostranosti.
Njen nakit zaznamujejo prepleti številnih barv, oblik in struktur. Poleg posebnega poudarka na detajle, je ključni element njenega oblikovanja kombiniranje kontrastov - tako vsebine, dizajna kot izbire oblikovalskih tehnik. Moderne nenavadne oblike, ki stremijo k futurizmu, a ujamejo pridih antike.

Leta 2018 je bil njen nakit izbran za mednarodno razstavo sodobnega nakita Artistar Jewels, ki poteka v okviru milanskega tedna mode, zatem je bil nakit predstavljen v angleški reviji Vogue v okviru projekta Mladi obetajoči oblikovalci sveta in viden na rdeči preprogi Hollywooda.

Atelje DRJewelry, Adamičeva 30, 1290 Grosuplje

www.atelje-dr.si
www.facebook.com/ateljedrjewelry
www.instagram.com/ateljedr/