IN-BETWEEN

Dalija Sega, Arijana Gadžijev
Sodoben umetniški nakit tekstilne oblikovalke mag. Arijane Gadžijev ter sodobne oblikovalke nakita in akademske kiparke Dalije Sega. Kolekcija In-between je tisto vmes, med dvema ekstremoma, dvema svetovoma, dvema materijama, med dvemi obdobji, med odtisi preteklosti in fantazijami prihodnosti.
Dvoje, kjer ni eno pomembnejše od drugega, kjer sta včasih skupaj, včasih narazen, kjer sta prepletena in kjer gresta svojo pot, kjer se dopolnjujeta in kjer si jemljeta. Kjer sta eno in vsak zase.
Kolekcija tekstilno srebrnega nakita je nastala v “korona-obdobju”, ko hrepenimo po “normalnih” časih in se na mejah vsakdanje realnosti sprehajamo enkrat po eni in drugič po drugi strani, večinoma pa smo nekje vmes.

Ročno oblikovani organski odtisi v srebru se v treh kombinacijah avtorskih tekstilnih vzorcev, potiskanih na tkanino, dopolnjujejo skozi celotno kolekcijo nakita, ki jo sestavljajo ogrlice, uhani, broška in prstan. Šest kosov je njuno skupno delo, vsaka pa bo dodala še tri kose v enakem stilu, le da bodo kosi Arijane samo iz tekstila in Dalijini kosi samo iz srebra.

Kolekcija bo v oktobru 2022 razstavljena na Milano jewellery weeku.


www.dalijasega.com/sl/Kolekcije/IN-BETWEEN


https://www.arijanagadzijev.com/in-between