Šola za nakit, Univerza Birmingham City


Naša mednarodno priznana šola za nakit je največja v Evropi, z zmogljivostmi in strokovnim znanjem za razvoj vaše kariere v tem vznemirljivem specializiranem sektorju.

Šola je bila ustanovljena leta 1890, zdaj pa se nahaja na treh lokacijah: Vittoria Street, St Paul's Square in Carver Street, v središču znamenite birminghamske četrti Jewellery Quarter. Zgodovinsko pročelje stavbe na ulici Vittoria Street skriva sodobno, z mnogimi nagradami ovenčano okolje, ki vključuje številne delavnice, kletno strojno delavnico in skladišča, specializirano tehnološko središče, atrijsko galerijo in razstavni prostor.
Pokrivamo vse vidike nakita, srebrninarstva, horologije, gemologije in poslovnega upravljanja. Učenci imajo priložnost delati z različnimi materiali, vključno s plemenitimi in neplemenitimi kovinami, dragimi kamni, plastiko, tekstilom, lesom in drugimi eksperimentalnimi materiali. Naši učenci imajo na voljo tudi zavidanja vreden nabor najsodobnejše opreme in tehnologije, ki se uporablja v današnji industriji, vključno z elektroformiranjem, 3D skeniranjem CAD/CAM, tiskanjem in rezanjem.    
Tečaji 

- Temeljni letnik za naše dodiplomske programe BA (Hons) Nakit in predmeti,
BA Horologija in BSc Gemologija in študij nakita
- BSc (Hons) Gemologija in študij nakita
- BA (Hons) Nakit in predmeti
- BA (Hons) Horologija
- BA (Hons) Nakit in srebrnina – Oblikovanje za industrijo (6. stopnja / nadgradnja)
- Visokošolska izobrazba (HND), smer zlatarstvo in srebrninarstvo
- Diplomski študij nakita in sorodnih izdelkov
- Magistrski študij gemologije
- Magistrski študij draguljarstva in sorodnih izdelkov
- Doktorski študij umetnosti in oblikovanja

https://www.bcu.ac.uk/jewellery
https://www.instagram.com/soj_bcu